Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Vad är detta?

2010-08-02 15:52 #0 av: Grace2009

Jag och min bror rev mammas gamla växthus (var en ombyggd lekstuga) för kanske en vecka sedan. Den såg så illa ut så det var ingen idé att ha kvar den men vi skulle ta reda på sådana växter vi vill ha kvar.

Utanför stugan växte denna söta lilla växt. Den slingrar sig på marken och vid varje bladpar verkar den kunna få rötter, så en del satt fast i lecablocken som låg där. Jag tycker den är jättesöt! men vad är det för något? Skulle vara kul att ta reda på dem, men vet jag inget om dem kan jag inte plantera dem på ett ställe som dom trivs på. De verkar i alla fall trivas där, och det är inget vi har planterat, så jag antar att det är ogräs av något slag.

Vore kul om någon här vet vad det är för nåt =) Tack på förhand!

Anmäl
2010-08-02 16:23 #1 av: Isatis

Det är penningblad. Hos mig är den odlad.

Anmäl
2010-08-02 16:53 #2 av: Grace2009

jaha, vad spännande! Kan den ha kommit hit av misstag med nån annan växt då? Eftersom mamma har fått plantor av vänner. Tack för hjälpen! :)

Anmäl
2010-08-02 18:26 #3 av: Anders 50

En riktig marktäckare om den får bra jord att växa i!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2010-08-03 13:35 #4 av: [Asta]

Frön kan ju sprida sig med luften också. Vi har på kanten av infarten och jag har inte planterat dem där.

Anmäl
2010-08-04 00:11 #5 av: helisa

Mina växer vilt i ett hörn av gräsmatten, därifrån tog jag skott (revor) o satte runt mitt damm projekt (tills jag får råd att göra en riktig damm) dom växker o täcker som galningar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.