Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

taggigt ogräs

2010-07-30 10:00 #0 av: mariatingsund

Jag la in två bilder i ogrästråden, men kanske ni som kan identifiera, har missat. Jag gör ett försök och frågar på vad detta kan vara. ag har aldrig sett en sådan planta med starka vassa taggar.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-30 10:00 #1 av: mariatingsund

Och undersidan

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-30 13:38 #2 av: Åsa S

Skulle kunna vara kardvädd eller vävarkarda de brukar ha taggar på bladen, växten är tvåårig och blommar andra året, odlas ibland som eternell.

Anmäl
2011-05-17 13:27 #3 av: Bjornen

Helt klart att det är någon art av kardvädd (Dipsacus) och gissningsvis kardvädd (D. fullonum).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.