Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

vad har gjort detta

2010-08-23 20:59 #0 av: mariatingsund

på min lagerhägg?

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-08-23 22:51 #1 av: ikna

öronvivel?

 

Anmäl
2010-08-23 23:46 #2 av: mariatingsund

De som är hål i mitten på bladen var bruna fläckar innan de trillade ut och blev hål. Kan det inte vara någon sorts rostsjuka?

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-08-27 18:20 #3 av: dolfen

Kanske någon sorts minerar-larv?

Jag har dock ingen aning om de går på lagerhägg eller inte.

 

Anmäl
2010-08-27 19:36 #4 av: mariatingsund

Minerande larver brukar väl gräva gångar i bladköttet. Jag märkte när det tillkommit bruna fläckar och kollade bladen uppifrån o nerifrån, även grenarna och jorden, men har inte sett något som helst som skulle ha ätit på dem. Och dessa bruna partier blev till slut livlösa så man kunde trycka ut dem ur bladen. Sen dess är det inga nya bruna fläckar, och jag fattar ingenting. Det måste i alla fall varit kanske fjärilslarver som när de blev fjärilar gick över till annan "restaurang". Eftersom det var så många tvestjärtar i år, kanske pyttesmå tvestjärtlarver som varit framme? Eller också skyller vi alltför mycket de "stackarna"?

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.