Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

haha- odla lök

2010-08-06 15:44 #0 av: Aristarcos

Hehe, har nu efter en tid insett att man borde ha satt all sätt lök, de blev ju inte mer av dem bara liiite större.. hehe så det hade inte vart några problem att tjoffat i all lök i jorden , jag satte bara 10 stycken typ, men borde ha satt i allt istället, men en erfarenhet rikare blev man..så nästa gången jag kommer över sätt lök, kommer jag sätta i alla :)

Anmäl
2010-08-06 17:21 #1 av: AnnaGreta

Ja, de där som blir kvar i påsen gör ju ingen nytta! Tyckte jag satte rekordmycket lök i år, men det kommer nog inte räcka så länge i alla fall. Många har velat gå i blom med, så dem blir det ju inte mkt med.

Odla vitlök, scharlottenlök eller potatislök så blir det fler än du satte ner eftersom de bildar "klyftor".Flört

Anmäl
2010-08-06 17:27 #2 av: Åsa S

Lite löktips när det gäller vanlig gul och röd lök:

små sättlökar = stora lökar vid skörden, så leta efter påsarna med de minsta sättlökarna i butiken.

Lök gillar gödning + vattning de är en hyfsat krävande gröda,  så ge gärna extra gödning medans de växer + glöm inte vattna.

 

Sättlök som utsätts för kyla ger blommande plantor = förvara aldrig sättlök i kylen + plantera inte för tidigt.

Anmäl
2010-08-06 17:31 #3 av: AnnaGreta

Det var det där sista du skrev Åsa S, som jaggjorde fel, planterade för tidigt. Alltid lika ivrig och otålig på våren...Skäms

Anmäl
2010-08-06 19:27 #4 av: Aristarcos

Åh tack för tipsen.. ingen av lökarna blev inte speciellt stora, men det beror nog också på total vatten brist för dem i ca 3 veckor mitten av juni-mitten av juli då vi åkte iväg..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.