Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Röjt sly och annat, vad händer om man fyller

2010-08-07 21:34 #0 av: Aristarcos

över detta med jord alt sand, en bit.. Växer allt upp igenom, eller dödas roten om man fyller över det ? Bla hassel, björk, rönn, ek mfl.

 

Anmäl
2010-08-08 00:13 #1 av: kickboard

Nej, det dör inte utan växer igenom som ingenting hänt med allt flera rotskott.

Anmäl
2010-08-08 00:45 #2 av: Anders 50

Beror på hur tjockt lager du täcker dem med.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2010-08-08 10:59 #3 av: Aristarcos

:( .. vi har ett område där vi vill ha bort slyet.. funkar det att borra och sätta salt i alla rötter ? (Läste det någonstans igår. )Eller måste man gräva bort alla rötter för att bli av med slyet ?

Det täckta lagret borde bli från 1 dm till uppemot 0,5 m eller något sådant. Och nu sa maken att det borde vara grus/ sand till större delen..

Anmäl
2010-08-08 11:42 #4 av: Anders 50

Visst tar salt död på rötterna, men blir det inte mycket borrande och saltande?

Hyr en liten grävare och skala av översta lagret (stubbar och rötter) på marken. Grävaren kan ju också vara bra att ha när gruset ska på.

Eller..kapa ner stubbarna och lägg på en markduk och sedan grus.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.