Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Vad är det här för blomma?

2010-07-28 12:29 #0 av: Fru-Karlsson

Hej hej

Helt ny här men tänkte att detta nog är ett bra forum att hänga på nu när jag och min blivande man ska ta över hans mormors hus nu. Hon har en underbar trädgård med mycke blommor och min plan är väl att mest bibehålla det hon planterat(mycke perenna växter)men vill även få in lite nytt som gör trädgården lite mer till "våran"

Häromveckan hittade jag denna blomma i en rabatt i en park. Kan någon svara på vad det är för någon blomma?Jag skulle gärna vilja ha den i en av mina rabatter då den var så vacker och starkt lysande lila(min favvofärg) :)

Anmäl
2010-07-28 14:01 #1 av: Åsa S

Ser ut som toppklocka, kan sprida sig så bra att många anser den ett ogräs men gillar man den och den får sprida sig så kan man ju ha den.

 

Kallas ibland byskvaller eftersom den sprider sig så fort man vänder ryggen till.

Anmäl
2010-07-29 15:27 #2 av: helisa

Ser som sagt ut som en Toppklocka, men mina får aldrig blommor så där på höjden liksom.

Anmäl
2010-07-30 22:39 #3 av: pyromanen

Mina toppklockor har bara blommor längst upp i toppen. inte på vägen upp dom dendär

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.