Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Bästa sorts jord till novemberkaktus?

2010-08-10 17:09 #0 av: batski

Vilken sorts jord är bäst för novemberkaktusar? Eftersom de är epifyter antar jag att vanlig kalkhaltig kaktusjord inte är lämplig.

Men ska man blanda i orkidésubstrakt eller liknande i jorden?

Anmäl
2010-08-10 17:51 #1 av: Åsa S

Jag använder vanlig krukväxtjord av bra kvalité, sån med små lecakulor i. De får stå ute under sommaren och till långt in på hösten och de brukar blomma mycket. Jag brukar plantera om runt slutet av feb-början av mars.

Anmäl
2010-08-10 18:29 #2 av: batski

Tack! Skulle det vara dumt att plantera om nu?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.