Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

När är det bäst att så vallmofrön?

2010-08-17 21:01 #0 av: DesK

Ja precis som frågan ovan. Jag har fått vallmofrön av en kompis, men nu är frågan när jag ska så dem? Kan jag så dem redan nu? Eller bör jag vänta till i vår?

Anmäl
2010-08-17 23:16 #1 av: Åsa S

Om det är vanlig annuell vallmo så sår man den direkt på växtplatsen (ytligt) tidig vår runt slutet mars-april (i norra sverige ofta något senare).

 

Om man sår denna typ av vallmo så gror det och blir små plantor men de hinner inte blomma innan vintern och de överlever inte vinterns kylal.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.