Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

GRÖNSAK/FRUKT

2010-08-21 20:19 #0 av: Mingo

Fick mail från kompis som skrev:

 

Sven tror att det är Bananpumpa eller Bananmelon, MEN vi är inte säkra.
Vi skulle gärna veta vad man ska göra med den. Äta, tilllaga eller vad
man nu gör :-\

Anmäl
2010-08-22 20:28 #1 av: mariatingsund

Det är nog en pumpa vad jag kan se. Skala, ta ut innanmätet, då har du det goda "köttet" kvar, riv det, (tunnare än chips). Salta det och blanda. Den avger vätska då, krama ur det. Fräs lök, i  med lite mjöl och paprikapulver, lägg i den utkramade pumpan, lite vatten , rör ihop och ha i en liten kapsyl ättika för att det inte skak koka sönder. Rör i en halv burk creme fraiche och mot slutet en del hackad dill. Kan serveras till alla sorters kött. Gottigottgott.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.