Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

vindruvor som spricker

2010-08-24 14:36 #0 av: livat

Grannen ber mig fråga om nån har en aning om varför hennes vita vindruvor spricker innan de är klara. Hon har dem i växthus och är väldigt duktig på trädgård så de är nog ompysslade. De sprck förra året också - kan det vara sorten?

Anmäl
2010-08-25 08:57 #1 av: Åsa S

Kan vara för kraftig vattning alt. kvällsvattning + dålig vädring under nätterna. Vanligaste misstagen man gör som hobbyodlare är att man vattnar för mycket, att man vattnar på kvällen, att man vädrar för dåligt nu på höstnätterna.

 

+Det finns ju även sådant som mjöldagg som kan ge spruckna frukter men då borde du ju nämnt att hela växten såg sjuk ut.

Anmäl
2010-08-25 20:11 #2 av: livat

Tack - ska vidarebefodra svaret, nej mjöldagg är det inte - som tur är.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.