Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Självsådda potatis?

2010-08-21 23:33 #0 av: Maria

Har en bekant som för två år sedan hade potatis. Vid skörd så silades jorden noga och lades som fylle i en rabatt.

Nu har det kommit en massa potatisplantor i denna rabatt med god, stor skörd under, men man kan inte hitta någon "moderpotatis" under plantorna.

Kan potatis fröså sig eller hur har det kunnat bli så här?

/Maria

 

Anmäl
2010-08-22 00:14 #1 av: Åsa S

Ja potatis kan fröså sig, låter man frukterna mogna och bilda frö så kan fröet ligga ett bra tag i väntan på optimalt klimat för att gro. Vid frösådd ha det skett en genetisk mix så det blir en ny sort vid varje frösådd.

Anmäl
2010-08-22 23:59 #2 av: Maria

Spännande. Jag hade faktiskt inte tänkt mig att potatis kunde fröså sig men varför skulle de inteGlad

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.