Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Thuja-täckning

2010-09-02 16:17 #0 av: krimskrams

Är det någon som vet om det är möjligt att täcka in thuja-träd med svarta sopsäckar på vårvintern för att skydda dem mot solen? eller måste det vara något genomsläppligt material som t.ex. säckväv?

Jag planterade en thujahäck ifjol på hösten och de har nu stått en vinter utran skydd, men blev väldigt fula ifjol efter vintern...

Anmäl
2010-09-02 18:26 #1 av: Åsa S

Inte svart iallafall det blir ju jättevarmt = det blir nog ännu värre frystorka. Säckväv + speciella vintervävar funkar bra, möjligtvis kan ju även gamla lakan funka. Det dröjer dock innan man behöver täcka det är när vårvintersolen börjar värma där i feb-mars som täckningen behövs.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.