Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Kulturväxternas historia

Nytt alltid bättre?

2010-09-09 14:49 #0 av: batski

Jag brukar verkligen inte vara en det-var-bättre-förr-människa. Snarare tvärt om. Jag brukar tycka att det är spännande med nya uppfinningar, nyteknik, nya tankar, mm.

Men när det gäller växter tycker jag faktiskt att det är tråkigt att en del äldre och, i mitt tycke, vackrare sorter inte verkar gå att på tag på längre för att de har blivit ersatta av nya, hårdare förädlade sådana.

Är nytt verkligen alltid bättre? Vad tycker ni?

Anmäl
2010-09-09 23:15 #1 av: Lill-Kisse

Håller med dig helt och fullt. Försök bara hitta Rabarberplantor med lika fina, kraftiga stjälkar som man fick förr. Jag har misslyckats med mina inköp och ska försöka tigga en planta av någon som har en gammal sort.  

Anmäl
2010-09-09 23:41 #2 av: batski

Ja det verkar vara det enda sättet att få tag på äldre sorter Obestämd

Hoppas du hittar det du letar efter!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.