Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Körsbärsohyra

2010-09-04 11:22 #0 av: krimskrams

Jag hittade en massa små svarta kryp på undersidan av en del av löven på mina körsbärsträd nu i höst.

De finns i massor på vissa blad, alldeles tjockt!

De sitter i toppen av träden på den yttersta kanten av bladen!

Vad är detta? Bladlöss?

Måste man bekämpa på något sätt?

Anmäl
2010-09-04 21:01 #1 av: Åsa S

Låter som bladlöss och nej du måste inte bekämpa buskar och träd klarar av bladlusangrepp, det du kan göra nästa år för att minska ner angreppen är att se till så träden får rejäla rotblötor med jämna mellanrum från tidig vår + att man spolar trädet med en hård stråle vatten från vattenslangen ifall det börjar bli många löss.

 

(använde ej såpa och andra medel det förvärrar bara angreppen på längre sikt)

Anmäl
2010-09-05 15:34 #2 av: krimskrams

Ok!

Tack för tipset!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.