Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Byta-sälja-köpa - plantor och annat

Vart köpa Aloe Vera?

2010-10-07 04:09 #0 av: zanpakuto

Jag skulle vilja hitta en stor Aloe Vera planta.

Helst skulle jag vilja ha Aloe Barbadensis Miller då jag fått höra att den skulle lämpa sig bäst för hudvård, vilket är vad jag ska ha den till.

 

Jag har 12 små plantor av någon slags Aloe, men de är så små att de inte går att använda än. Den största är 11-15cm hög och inte direkt jättemånga blad och den minsta är 2cm.

 

Vart kan man köpa stora Aloe växter?

 

Helst någonstans i närheten av Karlstad eller om man kan beställa över internet.

Eller om nån här rentav vill sälja en till mig :)

 

Jag har testat på Plantagen här i Karlstad, men de hade ingen Aloe alls.

Anmäl
2010-10-07 13:43 #1 av: flaxss

Aloe vera - Äkta aloe har synonymnamnet Aloe barbadensis. alltså det är samma art. alla Aloe-arter är inte bra för att använda. Aloe vera är vad man ska kalla den för.

Aloe vera är ganska vanlig, plantskolor med större krukväxtsortiemnt eller någon av kedjorna brukar ha hemma mest under våren-sommaren. annars kan dom kanske beställa hem. plantagen har jag sett att dom har ibland, men dom har ju inte hela tiden.

på nätet kan du dels kolla tradera och ebay. på ebay kan man hitta mycket roligt bara man kollar nogå så att dom skickar innom EU.

länk-tips

http://www.readsnursery.co.uk/acatalog/Cacti-and-Succulents.html

http://www.flora-toskana.de/onlineshop2/product_info.php?cPath=201_212&products_id=1883&osCsid=9b8347d6a1440c130f4b870300528857

http://www.kakteen-haage.de/shop/index.php

http://global.ebay.com/search?Query=aloe+vera&Region=0

http://home-garden.shop.ebay.co.uk/Garden-Plants-/2032/i.html?rt=nc&Item%2520Type=Plants&_nkw=aloe%20vera&_catref=1&_dmpt=UK_HomeGarden_Garden_PlantsSeedsBulbs_JN&_fln=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282

http://home.shop.ebay.com/Flowers-Trees-Plants-/1509/i.html?_nkw=aloe+vera&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282

http://garten.shop.ebay.de/Pflanzen-Baume-Straucher-/19617/i.html?_nkw=aloe+vera&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282

Anmäl
2010-10-07 15:42 #2 av: batski

Snor tråden lite Flört

Jag har själv en Aloe vera-planta (köpt på ICA Tungan ute) och har haft 2 stycken tidigare, samtliga ska ha varit äkta aloe. Har även sett bilder på äkta aloe och tycker olika plantor skiljer sig åt utseendemässigt - på vissa växer bladen i rosett och på andra växer de 2 och 2 mitt emot varandra.

Så jag undrar, finns det flera sorters äkta aloe eller kan det hända att vissa är felmärkta i handlen?

Anmäl
2010-10-07 16:12 #3 av: zanpakuto

Jag vet att Aloe Vera och Aloe Barbadensis är samma sak.

Men eftersom många inte vet att Aloe Vera är en specifik sort, utan tror att det är ett samlingsnamn för alla Aloe växter så skrev jag Aloe Barbadensis också. Samt vet jag att alla Aloe-arter inte lämpar sig för hudvård.

 

Jag har kollat Tradera och Ebay, där säljs det bara små växter. Största jag hittade var 15cm. Jag vill som sagt ha en stor då jag redan har 12 små växter.

 

Får väl jobba mig igenom länkarna :]

 

#2 Jag skulle gissa på att det handlar om felmärkta växter. Visst är inte alla Aloe Veror exakt likadana, men sådan stor skillnad tror jag inte att det är.

Anmäl
2010-10-07 16:40 #4 av: flaxss

# 2 - dom växer i rosett från en liten stam, är bilden tagen på sidan ser det ut som där bara är två blad (får ett platt utsende). sedan skiljer sig utssendet mycket mellan unga plantor och äldre. sedan visst förekommer fel märkning. aloe växter är svåra att se skillnad på som unga.

# 3 - på ebay fanns där några på 24-30cm, på flora-toskana är den största 50/50cm och på kakteen hagen 70-80cm hög. bägge tror jag fraktar till sverige, flora toskana vet jag gör.vad frakten blir vet jag inte det får du kolla.

 

Anmäl
2010-10-07 17:27 #5 av: zanpakuto

Som sagt, jag vill ha en stor planta. 30cm är inte stort. Plus att på ebay är det privatpersoner som säljer och som sagt så vet inte alla vad äkta aloe vera är och säljer andra sorter under namnet aloe vera.

Och som du säger så är det svårt att se på bild vad det är för sort, speciellt när de är små. Så vill inte slösa pengar på att riskera att få en växt som inte är Aloe Barbadensis/Vera.

 

Jag ska kika lite närmre på länkarna som var till andra sidor än ebay och se om jag hittar någon prisvärd :]

 

Men det får bli senare, nu måste jag diska!

Anmäl
2010-10-07 17:41 #6 av: batski

#4 Den som jag har nu är 28 cm hög. Det är 2 nästan lika stora skott plus en del mindre sidoskott. Den största verkar vara på väg att börja forma en rosett men alla andra har ett ganska symetriskt växtsätt med bladen mitt emot varandra. Kan det vara så att de fortfarande är för små för att få den där rosettformen som jag har sett på bilder? Det stod både att den var en Aloe vera och medicinalväxt, så det borde vara en äkta aloe, eller?

Anmäl
2010-10-07 18:01 #7 av: flaxss

#6 - ja som små får dom skott i våningar, när dom blir äldre får dom rosetter. och som gammla får dom glesa rosetter med stora blad på en liten kort stamm.

tyvärr förekommer det att man får fel när man köper dom, dock liknar den aloe vera till stor del så får nog tro på vad det står på krukan.

om inget annat får man vänta tills den fått adulta blad och form och sedan ge id efter det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.