Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Mynta !

2010-09-12 12:55 #0 av: OleaViola

Hej har kanske en banal fråga men undrar ända om någon vet varför en del myntor får en vit beläggning på bladen kan det vara att det står för fuktigt ! har dom i stora krukor det är mest pepparmyntan och choklad myntan som får det !

Tacksam för svar !

Anmäl
2010-09-12 14:57 #1 av: Åsa S

Låter som mjöldagg, gynnas av torka och för mycket kvävgödsling + olika sorter har olika motståndskraft mot den svampen (det finns många olika arter mjöldagg och de går ofta på ett eller ett fåtal växtslag så det hoppar inte på alla växter man har)

Anmäl
2010-09-13 01:10 #2 av: OleaViola

Tack Åsa har läst på lite nu om  Mjöldagg ska testa med en blandning av bikarbonat  och  vatten spruta på Myntorna och se om det hjälper annars får jag kanske börja om nästa år med en nu planta med det skulle vara synd ....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.