Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Beskära björk

2010-10-01 18:56 #0 av: Maria

Denna lilla björk har självsått sig och jag skulle gärna vilja behålla den men tukta den så att den inte ränner i höjden bara.

Ska jag klippa den nu eller till våren?

Tidigt i våras så tog jag några grenar nertill men då var den ganska liten.

/Maria

 

Anmäl
2010-10-01 18:57 #1 av: Maria

Från en annan vinkel.

/Maria

 

Anmäl
2010-10-01 21:46 #2 av: Anders 50

Björkar ska beskäras under JAS (juli augusti september) perioden. Absolut inte på våren under sav perioden.

Men snabba dig ut och klipp nu! Fast jag skulle nog hellre satsa på ett annat träd än björk, de brukar inte bli så fina när man beskär dem.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2010-10-01 21:49 #3 av: Maria

#2 Tack, jag misstänker att det kanske inte blir så vackert men jag vill ge det en chans. Det har "satt sig" så perfekt i hörnetFlört

/Maria

 

Anmäl
2010-10-02 13:35 #4 av: Lill-Kisse

Träd och buskar som självsått sig, upplever jag som gåvor man absolut bör ge en chans. Grattis till den söta björken! Du kan nog beskära den nu (om det ska vara nödvändigt), för till våren är det helt olämpligt. Björk savar så det dryper om dem och då ska de lämnas i fred. Ska du toppa den för att hålla nera höjden?

Anmäl
2010-10-02 14:58 #5 av: Maria

#4 Ja, jag hade tänkt att toppa den en liten bit och att ta grenar nedtill på stammen.

/Maria

 

Anmäl
2010-10-02 18:58 #6 av: silo

Vad söt :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.