Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

För sent att plantera*??

2010-10-22 15:57 #0 av: Joline

Fick hem en klematis nu..

Nu är det ju kallt och jag vet inte om man vågar plantera ut den... eller...

Har nån nåt förslag? (zon 5)

Kram J

Anmäl
2010-10-23 01:36 #1 av: haschy

En vän till mig säger att det går så bra att plantera den just nu :)  så länge det inte frost i backen.

Mvh Amanda

Är även medarbetare på Dokumentärer :)

Anmäl
2010-10-23 02:14 #2 av: dansan316

Hej
jo det går säkert att plantera ut den ,

De är ofta containerodlad vilket betyder att de kommer i en kruka. Den mår nog bättre om man planterar den istället för att den skall stå i en kruka över vintern. Roten fryser mycket lättre än om man gräver ner dem, om man vill kan man gräva ner hela krukan och flytta den på våren om man inte finner bra plats. Viktigt är då att täcka med dränerande material som tex grus, sand.

Hoppas klematisen klarar zonen bara ! :D och hoppas det lyckas.
Ska göra desamma med ett svarthallon jag köpt nu på hösten.

Hälsningar vännen till den den andra som sva´ra

Anmäl
2010-10-23 21:58 #3 av: busenmenna

Klematis kall planteras som rosor - och det är inga problem så länge det inte är tjäle i marken. Det är en förståndig man (eller kvinna) här ovan som ger råd. Dessa är bra!

Anmäl
2010-10-29 11:02 #4 av: Joline

Tack alla för era svar!Glad

Nu är klematisen i backen inbäddad i löv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.