Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Rosor i kruka

2010-11-02 14:04 #0 av: chanell

Hej jag bor i zon 6 och vi har ju mycket kalla vintrar, min fråga är hur förvarar jag stora rosor i kruka. Har tagit in dem i garaget nu men där kan de inte stå, för varmt och ljust.

Har tillgång till en gammal ladugård som är kallställd, räcker det om jag isolerar med skivor runt och under krukan och fiberduk runt om själva plantan ???? ska jag vattna något alls,

Anmäl
2010-11-04 07:54 #1 av: kickboard

Generellt är det svårare med övervintring i kruka än om man gräver ner växterna.

I  ladugården är det väl nästan lika kallt som utomhus, eller?

Anmäl
2010-11-04 21:52 #2 av: helisa

Jag har några rosor som står i hinkar ute om sommaren, brukar gräva ner dom i växthuset med hink o allt på hösten, täcker med fiberduk oxå, det klarar dom fin fint.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.