Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Vad kan det vara för växt?

2010-12-19 16:04 #0 av: Ratatoskr

Vilken växt?
Det i bakgrunden är inte samma växt.

Ganska säkert kultiverad. Trivs i södra Spanien.
klotet är mindre än 1cm i diameter.
Är det ett frö//förkapsel eller är det en frukt från dess blomma?

Tack för hjälp.

Anmäl
2010-12-19 17:53 #1 av: flaxss

gissar på Lantana camara- Eldkrona, en bild på hela växten hade varit lättare att se vad det är.

Eldkrona är vanlig som utplanteringsväxt/sommarblomma här. är flerårig så den går att övervintra svalt eller rumstemp, trivs bättre om den får extra ljus under vintern. men jag har lyckas utan extra ljus också.

Anmäl
2010-12-19 22:13 #2 av: Ratatoskr

Tackar, det är det helt klart.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.