Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Daphne Aureomarginata

2010-12-01 19:35 #0 av: amrie

Hej, fick idag ett liten planta av en Dapne Aureomarginata (någon slags tibast?) från England. Problemet är att det är vinter och inte den lägligaste årstiden för utplantering.

Vad är det bästa alternativet för att försöka få den att överleva?

(Om den ens är härdig i Stockholmsområdet?)

Kan den planteras i kruka och förvaras på balkong?

Kan man förvara den inne under vintern i väntan på att den ska rota sig?

 

Tacksam för hjälp!

 

 

Anmäl
2010-12-02 12:36 #1 av: Yvve

Tibast blommar på bar kvist..

enligt nätet blommar den dec->   har för mej att blommorna inte mycket,,,tror det är sånna som finns på skolan Alnarp.

Har ingett riktigt säkert förslag,,hitta inget i min bok..

men rotnings medel och varm kruka och svalt och fuktigt upptill,,brukar brukar fungera på endel..men då klipper man ner kvistarna..

Den är giftig..

eller sätt den i en fuktig påse i kylet tills du vet vad du ska göra med den..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.