Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Odlingstips till nybörjare

2011-01-14 11:32 #0 av: Gudris

Jag är ny här på sajten och även blivande balkongodlare. Har en ganska stor balkong och har tänkt att odla så mycket jag orkar på den i sommar. Jag vill ha lite grönsaker, men även bär som smultron och kryddväxter där och undrar vad ni föreslår som är hyffsat lätt att komma igång med.

T ex har jag förstått att jordgubbar är lättast om man köper plantor. Men funderar på tomat och paprika. Vart får jag tag på frön och när planterar jag?

Anmäl
2011-01-15 13:21 #1 av: OleaViola

hej ! jag odlar också mycket på min Balkong är inte jätte kunnig men håller på att lära mig ! Vet du i vilket vädersträck din balkong ligger det är bra att veta om den har mycket sol eller inte !

Fröer kan du köpa online impecta.se eller runåbergs finns många andra också eller så i vanliga trädgårdaffärer

Anmäl
2011-01-15 13:30 #2 av: Gudris

Balkongen ligger i söderläge och har sol större delen av dagen. Har kollat på en zoonkarta och tror att jag är i zoon 2

Ok, kanske borde åka ut till plantagen och kolla nått tag.

Anmäl
2011-01-15 21:17 #3 av: OleaViola

Då kan du odla mycket på Balkongen så härligt med balkong i söder läge min ute balkong ligger syd/Väst kan också vara bra men det 'r bättre med helt söderläge Då kan du ha många Torktåliga växter örter Bland annat Lavendel kan du säkert ha om du vill timjan. salvia .citronverbena och tomaterna  och paprikan kommer nog att stortrivas Skrattande Nackdelen med läge i söder är att krukorna lätt torkar ut så det är viktigt att vattna ofta och  och att inte ha för små krukor bättre att ha lite större och samplantera för dom torkar inte ut så fort !

Anmäl
2011-01-15 22:51 #4 av: Gudris

Oki, det låter ju bra! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.