Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Pilea

2011-02-08 00:06 #0 av: Mizty

Jag köpte nyligen en pilea depressa (glanspilea) och en pilea libanensis. Nu undrar jag om man ska toppa dem varefter de växer, alltså om det hjälper dem att grena sig eller om man ska låta bli det?

 

 

Anmäl
2011-02-08 00:08 #1 av: Mizty

Jag undrar förresten om samma sak med lyktranka (hjärtan på tråd)... :)

Anmäl
2011-02-11 03:37 #2 av: hindul

Glanspilea - den förgrenar sig mer om man klipper den, men är rätt bra på att förgrena sig ändå, tycker jag. På sensommaren blommar den i topparna, så klipp inte för sent om du vill ha blommorna. Rätt små blommor, men söta!

Lyktranka - förgrenar sig defenitivt mer om man toppar den!

Anmäl
2011-02-11 14:08 #3 av: Mizty

Tack snälla för hjälpen! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.