Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Fuchsia

2011-02-16 22:35 #0 av: Joline

Ska fuchsia (stavn??) klippas ner eller vad ska man göra med dem?

Fulla i små knoppar.. 

/Joline

Anmäl
2011-02-17 16:51 #1 av: Åsa S

Nej de måste inte klippas ner men man kan forma till den om man vill. Många fuchsior kan om man inte klipper ner den bilda enorma knotiga och förvedade stora buskar, väldigt fina (mycket finare än de små förskrämda unga exemplar man köper i butiken)men blir de väldigt stora blir de ju lite mer svårförvarade.

Anmäl
2011-02-26 19:02 #2 av: [Asta]

Jag ska snart väcka upp mina fuchsia som står i dvala i källaren. Ska bli spännande att se hur många som överlevt.

Anmäl
2011-03-01 12:07 #3 av: Maria

#2 Några av mina börjar vakna i uterummet där de stått hela vintern. Vissa har varit gröna och vissa ser helt döda ut så det ska bli spännande här ocksåGlad

/Maria

 

Anmäl
2011-03-01 13:15 #4 av: [Asta]

Alla mina står kallt i källaren hela vintern så de ser ut så här just nu. Någon brukar alltid ha gått åt, men vissa ser jag ju att de lever. De har till och med ett par blad.

Anmäl
2011-03-01 13:18 #5 av: Maria

Hoppas du kommer med en uppföljning AstaGlad

/Maria

 

Anmäl
2011-03-01 13:45 #6 av: [Asta]

Jag får väl starta en tråd när jag ser om de lever eller inte. :)

Men jag har ändå beställt några nya - för jag tycker det är roligt.

 

förlåt Joline - snodde din tråd där lite. Men som synes klipper jag ner mina fuchsia mer eller mindre totalt, men det är för att mina står kallt hela vintern.

Anmäl
2011-03-03 15:11 #7 av: Joline

Joline likes tråd-snodningen Asta...Flört

För då kan jag fråga om hur man stammarupp en sån fin fuchsia som du har där..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.