Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Vad är detta för växt och är prickarna ohyra?

2011-02-18 15:13 #0 av: [Sofiesen]

Mamma köpte för ett tag sen en grön tunnbladig växt, idag när jag skulle vattna den så upptäckte jag små prickar under bladen som jag inte vet om det är äggkapslar eller kanske frön? Jag vet inte heller vad växten heter då det inte stog i affären men jag kan ladda upp en bild på hela blomman om någon är intresserad av att namnge denna åt mig.

 

 

Anmäl
2011-02-18 22:53 #1 av: Åsa S

Ser ut som en ormbunksväxt det ser ut som sporsamlingar under bladen, kryptogamer förökar sig ju med sporer inte frön

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.