2006-04-19 16:33 #0 av: Christina

2007 firas som Carl von Linnés år. Då är det 300 år sedan en av våra mest kända svenskar föddes och under året kommer en rad projekt med trädgårds- och miljöanknytning att sjösättas. I Sverige och utlandet.

 

 

 

Jag rekommenderar varmt ett besök på den officella sajten Linné 2007 för att redan nu läsa om allt som planeras. Flera av de parker som räknas upp där har börjat lägga ut utförlig info om sina kommande aktiviteter på nätet.

Linné-året kommer också att användas för att främja miljöarbete och för att stimulera ungdom till ökat intresse för de naturvetenskapliga ämnena. Dessutom för att sprida kunskap om Sverige i utlandet genom en rad seminarier och utställningar inom relevanta områden.

Själv kommer jag att göra ett efterlängtat första besök på den anrika trädgårdsutställningen Chelsea Flower Show i London. Jag återkommer med en rapport hit till iFokus efter resan.

2007  kommer en av våra många framgångsrika svenska trädgårdsarkitekter att skapa en Linnéutställning inom ramen för detta evenemang. Det är landskapsarkitekten Ulf Nordfjell som gör en Linnéträdgård, som ska bli Sveriges gåva till engelska folket som tack för att man så väl tagit hand om Linnés samlingar.

Det här är en första blänkare om Linnéåret och jag kommer att återkomma och komplettera med information och tips på länkar allteftersom jubiléet utvecklar sig.

Bilder i artikel från egen trädgård.

Relaterade länkar

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-04-19