2006-07-15 02:11 #0 av: Christina

Maiden's Blush har franska anor men ursprungliga namnet, 'Cuisse de nymphe' - Jungfrulår, översattes av de mer pryda engelsmännen till Jungfruns rodnad.

 

Med dagens ros återvänder jag till de historiska rosorna som jag är så svag för. Maiden's Blush har franska anor men ursprungliga namnet, 'Cuisse de nymphe' - Jungfrulår, översattes av de mer pryda engelsnämmen till Jungfruns rodnad och det är under det namnet vi känner rosen i Sverige. Albarosorna kallas också som grupp för jungfrurosor och det beror på att Jungfru Maria ofta avbildades med en ros i handen under renässansen - och då en blekrosa albaros.

Maiden' Blush är en albaros som introducerades under 1400-talet. Ljuvt rosa och blomvillig. Den albaros som kommer sist i blom. Annars alborna rätt tidiga. Min här i Zon 3 blommar från den 12 juli.

Alborna är skuggtåliga, härdiga till Zon 7 och engångsblommande. Min ros hade fula, bruna kanter på knopparna - kanske det syns på bilden - men blommorna ser friska ut som utslagna. Kanske står de i alltför fullt solsken hos mig.

Mer om Maiden's Blush

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-07-15