2006-07-25 01:58 #0 av: Christina

En taggfri honungsros som blommar litet senare än den mer vanliga Rosa Helenae Hybrida.

Eftersom denna honungsros blommar litet senare än Hybridan kan det vara en god idé att plantera dem tillsammans för att på så sätt ge en illusion av en längre blomning. Engångsblommande och starkt doftande togs den fram 1930. Blomman är mer fylld än hos Hybridan.

Min buske planterades hösten 04. Vintern 04/05 frös den ner rätt mycket men kom tillbaka och blommade på nedre delen av busken. Se bilden nedan.

Lykkefund med clematis Betty Corning förra sommaren.

I år har den vuxit mycket och blommat överdådigt. Som alla rosor i år.

Tillsammans med Lykkefund har jag planterat clematis Betty Corning (se bilden nedan) som just nu slingrar sig ut och in i rosen och är full med knopp. När den blommar kommer rosen att vara utblommad. Båda dessa växter är kraftigväxande och jag har placerat dem rätt tokigt, eftersom de kommer att bli för stora för den del av min förstutrapp där de nu står. Jag kommer att försöka att med saxen hålla dem nere till rätt format.

Till samma familj hör Aksel Olsen som också passar att klättra i träd och på spaljéer. Blomman är enkel. Alla dessa rosor tar mer plats än man tror från början, så sätt dem gärna där de får bre ut sig.

Relaterade länkar

Mina rosor A-Z

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-07-24