Annons:
Etikettrosor-allmänt
Läst 16243 ggr
Christina
2006-04-17 01:54

Köpa rosor

Det finns idag en rad plantskolor med kataloger på internet. Här finner du länkar till postorderföretag som levererar bra material. Det finns fler men dessa är de som jag själv testat. Det vore roligt kunna utöka med fler och jag är tacksam för alla tips.

Själv köper jag för det mesta barrotade plantor, eftersom jag gillar att få dem levererade per post. Min trädgård finns i Stockholms skärgård och alternativet är att handla i stan, frakta i bilen, flytta över till båt och sedan till flakmoppe. Skönt att överlåta allt detta till lantbrevbäraren.

Dessutom - hur fina inköpslistor jag än gjort och hur strängt jag än föresatt mig hålla mig till dem, hamnar alltid något oplanerat i korgen, när jag IRL befinner mig i en plantshop.

Madame Knorr en portlandros och min favorit förra sommaren.

Rosen på bilden är Madame Knorr, en portlandros, min favorit sommaren 2005. Blommade och blommade…

Flora Linnea och de två danska Rosenposten och Rosenplanteskolen i Löve har utförliga kataloger med bilder och information om de olika rossorternas härdighet och växtvillkor på sina hemsidor. Flora Linnea har också en utmärkt tryckt katalog som kan beställas för ca 100-lappen. Ett tips för den som vill ha bra katalog alldeles gratis är att beställa den via David Austins hemsida. Fast då får du läsa den på engelska förstås.

En sajt som jag själv flitigt besöker är Allt om Trädgårds rosforum, där medlemmarna lägger in  egna bilder och kommentarer till olika rossorter. Precis som på iFokus vinner rekommendationerna i trovärdighet när de ges av den som provat själv och som inte har ekonomiskt intresse av att tala för varan.

Bilderna i artikeln från egen trädgård.

Relaterade länkar

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-04-16
Annons:
Pernilla
2006-04-18 11:40
#1

Fantastiskt bra länkar! Funderar omedelbart på att beställa "Little White Pet" att ha på balkongen. Bara beskrivningen; "Stora klasar med små, pompomliknande, tättfyllda blommor. Knopparna är klarröda, blommorna crèmevita med smörgul bas. Delikat söt fruktig doft."

Tack för tipsen!

Christina
2007-04-09 21:22
#2

Någon som beställt Rosor per postorder från andra företag än de uppräknade här? Har du någon rekommendation att dela med dig av?

Upp till toppen
Annons: