Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor allmänt

Köpa rosor

2006-04-17 01:54 #0 av: Christina

Det finns idag en rad plantskolor med kataloger på internet. Här finner du länkar till postorderföretag som levererar bra material. Det finns fler men dessa är de som jag själv testat. Det vore roligt kunna utöka med fler och jag är tacksam för alla tips.

Själv köper jag för det mesta barrotade plantor, eftersom jag gillar att få dem levererade per post. Min trädgård finns i Stockholms skärgård och alternativet är att handla i stan, frakta i bilen, flytta över till båt och sedan till flakmoppe. Skönt att överlåta allt detta till lantbrevbäraren.

Dessutom - hur fina inköpslistor jag än gjort och hur strängt jag än föresatt mig hålla mig till dem, hamnar alltid något oplanerat i korgen, när jag IRL befinner mig i en plantshop.

Madame Knorr en portlandros och min favorit förra sommaren.

Rosen på bilden är Madame Knorr, en portlandros, min favorit sommaren 2005. Blommade och blommade...

Flora Linnea och de två danska Rosenposten och Rosenplanteskolen i Löve har utförliga kataloger med bilder och information om de olika rossorternas härdighet och växtvillkor på sina hemsidor. Flora Linnea har också en utmärkt tryckt katalog som kan beställas för ca 100-lappen. Ett tips för den som vill ha bra katalog alldeles gratis är att beställa den via David Austins hemsida. Fast då får du läsa den på engelska förstås.

En sajt som jag själv flitigt besöker är Allt om Trädgårds rosforum, där medlemmarna lägger in  egna bilder och kommentarer till olika rossorter. Precis som på iFokus vinner rekommendationerna i trovärdighet när de ges av den som provat själv och som inte har ekonomiskt intresse av att tala för varan.

Bilderna i artikeln från egen trädgård.

Relaterade länkar


Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-04-16
Anmäl
2006-04-18 11:40 #1 av: Pernilla

Fantastiskt bra länkar! Funderar omedelbart på att beställa "Little White Pet" att ha på balkongen. Bara beskrivningen; "Stora klasar med små, pompomliknande, tättfyllda blommor. Knopparna är klarröda, blommorna crèmevita med smörgul bas. Delikat söt fruktig doft."

Tack för tipsen!

Anmäl
2007-04-09 21:22 #2 av: Christina

Någon som beställt rosor per postorder från andra företag än de uppräknade här? Har du någon rekommendation att dela med dig av?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.