Annons:
Etikettergräsmattorgrovplaneringgödsling
Läst 12360 ggr
Christina
4/19/06, 12:38 PM

Anlägga egen golfbana

Mycket blygsammare approach än vad rubriken antyder. Ingen regelrätt golfbana alltså. Eftersom trädgården tar all vår vakna tid under växtsäsongen har vi gruvligt försummat golfen, som blivit förvisad till någon enstaka vintersemesterresa. För att inte stelna till alltför mycket håller vi nu på och anlägger en 2-håls pitchbana på vår äng.

Bilderna är som kanske syns från sensommar och höst. Den här våren hoppas vi att de två greenerna kommer att kunna klara lite försiktigt puttande. Det gick mycket sand och blev mycket krattande, innan vi blev nöjda med form och yta. Vi har sått high-class golfgräs och nu när våren är på väg väntar vi med spänning på om det kommer upp som det ska.

Ängen i övrigt är naturlig äng som vi klipper ner. Ett stort arbete har varit att jämna till och fylla igen alla skador efter sork. Ett jobb som får upprepas nu igen ser vi!

Växthuset i bakgrunden ligger möjligen i farozonen. Bygga upp ett stängsel för att skydda växthuset tycker vi blir för fult. Kommer kanske att ångra oss när den första glasrutan gått åt.

Från utslagsplats till green är det ca 70 m för varje hål.

Invigning till midsommar!  

Här finns fler bilder.

Bilderna i artikeln från egen trädgård.

Annons:
KerstinP
4/19/06, 2:20 PM
#1

Vad häftigt med egen golfbana. Ska du flytta växthuset då?

Christina
4/19/06, 2:34 PM
#2

Vill inte - det är för jobbigt och för sorgligt att flytta. Tror mer på att vi är försiktiga. Huvudsaken är att vi får öva de korta slagen och puttarna.

Pia
4/19/06, 8:01 PM
#3

Vilken cool idé:)

Christina
4/19/06, 8:07 PM
#4

Om inte annat blir det mycket körande med allt större och allt mer  brummande motorgräsklippare. Såg ni ÅsaF:s inlägg - vilken syn det måste vara

AndersE
4/20/06, 11:00 PM
#5

Kul idé. Det måste finnas fler bra sätt att förstöra en trädgård?

Flört

Upp till toppen
Annons: