Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling

Anlägga egen golfbana

2006-04-19 12:38 #0 av: Christina

Mycket blygsammare approach än vad rubriken antyder. Ingen regelrätt golfbana alltså. Eftersom trädgården tar all vår vakna tid under växtsäsongen har vi gruvligt försummat golfen, som blivit förvisad till någon enstaka vintersemesterresa. För att inte stelna till alltför mycket håller vi nu på och anlägger en 2-håls pitchbana på vår äng.

Bilderna är som kanske syns från sensommar och höst. Den här våren hoppas vi att de två greenerna kommer att kunna klara lite försiktigt puttande. Det gick mycket sand och blev mycket krattande, innan vi blev nöjda med form och yta. Vi har sått high-class golfgräs och nu när våren är på väg väntar vi med spänning på om det kommer upp som det ska.

Ängen i övrigt är naturlig äng som vi klipper ner. Ett stort arbete har varit att jämna till och fylla igen alla skador efter sork. Ett jobb som får upprepas nu igen ser vi!

Växthuset i bakgrunden ligger möjligen i farozonen. Bygga upp ett stängsel för att skydda växthuset tycker vi blir för fult. Kommer kanske att ångra oss när den första glasrutan gått åt.

Från utslagsplats till green är det ca 70 m för varje hål.

Invigning till midsommar!  

Här finns fler bilder.

Bilderna i artikeln från egen trädgård.

Anmäl
2006-04-19 14:20 #1 av: KerstinP

Vad häftigt med egen golfbana. Ska du flytta växthuset då?

Anmäl
2006-04-19 14:34 #2 av: Christina

Vill inte - det är för jobbigt och för sorgligt att flytta. Tror mer på att vi är försiktiga. Huvudsaken är att vi får öva de korta slagen och puttarna.

Anmäl
2006-04-19 20:01 #3 av: Pia

Vilken cool idé:)

Anmäl
2006-04-19 20:07 #4 av: Christina
Om inte annat blir det mycket körande med allt större och allt mer  brummande motorgräsklippare. Såg ni ÅsaF:s inlägg - vilken syn det måste vara
Anmäl
2006-04-20 23:00 #5 av: AndersE

Kul idé. Det måste finnas fler bra sätt att förstöra en trädgård?

Flört

 

 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.