Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rossorter

Dagens ros - Tuscany Superb

2006-07-18 01:13 #0 av: Christina

Tuscany Superb är också känd som 'Sammetsrosen'. Mörka blommor som skiftar mot violett.

Engångsblommande, doftande och lättodlad som nästan varje gallica.  Nu blommar alla mina gallicor för fullt och för en del har blomningen t o m börjat avta.

Först är blomman hos Tuscany Superb mörkrosa och övergår sedan mot mörkare, vinröd och slutligen violett. På helhetsbilden syns skiftningarna väl.

 

Tuscany Superb är en fröplanta av Tuscany och introducerad av och introducerad i England 1837. En större ros på flera sätt än modersorten. Den växer kraftigare och blir högre och har mer fyllda blommor.

Min planterades förra året och har blivit en nästan fullvuxen buske redan den första sommaren. Rikligt med blommor för en förstaårsbuske och har varit helt frisk. Behöver stöd eftersom de många rosorna tynger grenarna. Nästan taggfri, engångsblommande som alla gallicor och blir upp till en och en halvmeter hög. Härdig till zon 5.

Mer om Tuscany Superb

 

Datum för publicering

  • 2006-07-17
Anmäl
2006-07-18 05:51 #1 av: Humlan

Jag har funderat på den, och det får nog bli en sådan... Gillar Gallica-rosorna, enkla friska, doftar oftast underbart men med alldeles för kort blomning. Min Aimible Aimie & Rosa Mundi har redan blommat över.... Gråter Nåja, underbart är kort brukar man ju säga!

Anmäl
2006-07-19 00:44 #2 av: Diana61

När den går över till lila så är den underbart vacker tycker jag. Härlig färg.

Anmäl
2006-08-05 23:31 #3 av: Christina

Den här hade den i särklass längsta blomningen. Har fortfarande någon enstaka blomma kvar.

Anmäl
2007-07-10 00:34 #4 av: Christina

Ser i år att min Tuscany Superb hade behövt betydligt mer plats. De veka och många grenarna har vuxit ofantligt i antal och längden på grenarna är två meter. Nu har jag lyft rosgrenarna hjälpligt med stöd, men eftersom grenverket är så rikligt blir det inte bra. Den skulle istället behöva stort utrymme och få breda ut sina grenar. Ska lägga in ett foto bara det slutar regna. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.