Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rossorter

Dagens ros - Alchymist

2006-07-22 23:33 #0 av: Christina

Modern klätterros framtagen av Kordes 1956. Engångsblommande, men blommar rätt länge och har stark och god doft.

Jag planterade den här klätterrosen 2003 på senhösten. Första året 2004 växte den ca en meter och blommade rikligt. Året därpå frös den ned, växte tillbaka till meterhöjd i samband med blomningen, men satte igång igen uppåt efter avslutad blomning. I år har den ränt iväg och verkar frisk.

Färgen skiftar i flera nyanser av aprikos, gult och orange under den ca sex veckor långa blommningstiden. Härdig till Zon 4.

 Mer om Alchymist

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-07-22
Anmäl
2006-07-25 13:21 #1 av: Diana61

OJ så vacker!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.