Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rossorter

Dagens ros - Aimable Amie

2006-07-04 23:11 #0 av: Christina

Gallicorna är våra äldsta rosor. Man tror att de odlats i trädgårdar i mer än 4000 år och man vet att de odlades i Iran 1200 f.Kr.

 

Visst svindlar tanken! Visst känner man historiens vingslag!

 

Samma rosor som man odlat för prydnad och plockat buketter av och böjt sig över för att känna den typiska rosdoften. Samma rosor har vi i våra trädgårdar idag.

Den gallica som fått namnet  Aimable Amie -älskvärd väninna- finns registrerad som sort sedan före 1818. Hon har i hög grad den riktiga rosdoften. Blir en liten nätt buske, dryga metern hög och ungefär lika bred. Engångsblommande som nästan alla gammaldags rosor.

Min började blomma igår den 3 juli. Den från början starkt rosa färgen bleknar efter en tid.

  Aimable Amie

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-07-04
Anmäl
2006-07-05 10:54 #1 av: Humlan

Min slog ut för någon vecka sen, den är underbar! Vill man ha en ros med riktigt härlig doft så rekomenderar jag den varmt, man kan knappt slita näsan ifrån den!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.