Annons:
Etikettrossorter
Läst 14822 ggr
Christina
2006-08-07 01:48

Dagens ros - Ghislaine de Feligonde

Det finaste på rosen är blandningen av guldgula knoppar som öppnar sig till aprikosfärgade blommor som sedan bleknar till nästan vitt.

Det finaste på rosen tycker jag är blandningen av guldgula knoppar som öppnar sig till sprikosfärgade blommor som sedan bleknar till crémevitt.

Ghislaine de Feligonde är en moschataros (myskros) som också kan användas som klättrare. Jag har fyra stycken - två utgör tillsammans en fristående buske och två mot en husvägg. Planterades våren 2005 och har vuxit långsamt. De två som är fristående har utvecklats bäst vad gäller blomning.

Moschatarosorna vill ha soligt läge och mycket gödsel. Då kan de ge långvarig och kontinuerlig blomning. De blommar både på gamla och nya skott i stora klasar. Ta bort utblommade klasar för att stimulera blomningen.

Den här busken består alltså av två plantor.

Ghislaine de Feligonde är härdig till zon 3 - till zon 4 påstås det ibland, men då bör man täcka den över vintern. Jag har inte vintertäckt mina och möjligen har det bidragit till den långsamma utvecklingen, även om jag inte tyckte de frös ned särskilt mycket.

Relaterade länkar

Mer om Ghislaine de Feligonde

Av: Christina* Personlig sida

Datum för publicering

  • 2006-08-06
Annons:
AnnicaB
2006-08-08 00:03
#1

Denna är hos mig ny för i år. Samplanterad med Alchymist. Blommorna var lite mindre än jag väntat mig, men väldigt vackra. Härliga skiftningar i färgen. Blomvillig till tusen. En riktig favorit redan första säsongen. Bor i zon 4 - tänker försöka utan täckning, för ju färre att täcka desto bättre för latmasken :)

*** Qui vivrqa verra ***

Christina
2006-08-08 02:17
#2

Trevlig idé att samplantera med Alchymisten. Den idén ska jag ta efter. Min Alchymist är så naken nedtill så den skulle bli bra mycket snyggare med den lilla runda fina busken av Ghislaine de Feligonde vid fötterna.

Upp till toppen
Annons: