Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rossorter

Dagens ros - Ghislaine de Feligonde

2006-08-07 01:48 #0 av: Christina

Det finaste på rosen är blandningen av guldgula knoppar som öppnar sig till aprikosfärgade blommor som sedan bleknar till nästan vitt.

 

Det finaste på rosen tycker jag är blandningen av guldgula knoppar som öppnar sig till sprikosfärgade blommor som sedan bleknar till crémevitt.

Ghislaine de Feligonde är en moschataros (myskros) som också kan användas som klättrare. Jag har fyra stycken - två utgör tillsammans en fristående buske och två mot en husvägg. Planterades våren 2005 och har vuxit långsamt. De två som är fristående har utvecklats bäst vad gäller blomning.

Moschatarosorna vill ha soligt läge och mycket gödsel. Då kan de ge långvarig och kontinuerlig blomning. De blommar både på gamla och nya skott i stora klasar. Ta bort utblommade klasar för att stimulera blomningen.

Den här busken består alltså av två plantor.

Ghislaine de Feligonde är härdig till zon 3 - till zon 4 påstås det ibland, men då bör man täcka den över vintern. Jag har inte vintertäckt mina och möjligen har det bidragit till den långsamma utvecklingen, även om jag inte tyckte de frös ned särskilt mycket.

 

Relaterade länkar

 

Mer om Ghislaine de Feligonde

 

Datum för publicering

  • 2006-08-06
Anmäl
2006-08-08 00:03 #1 av: AnnicaB

Denna är hos mig ny för i år. Samplanterad med Alchymist. Blommorna var lite mindre än jag väntat mig, men väldigt vackra. Härliga skiftningar i färgen. Blomvillig till tusen. En riktig favorit redan första säsongen. Bor i zon 4 - tänker försöka utan täckning, för ju färre att täcka desto bättre för latmasken :)

Anmäl
2006-08-08 02:17 #2 av: Christina

Trevlig idé att samplantera med Alchymisten. Den idén ska jag ta efter. Min Alchymist är så naken nedtill så den skulle bli bra mycket snyggare med den lilla runda fina busken av Ghislaine de Feligonde vid fötterna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.