2006-08-09 05:24 #0 av: Christina

Marktäckande och rikblommande The Fairy och Pink the Fairy är tacksamma mot sensommaren när mina doftande gammeldags rosor gjort sitt.

Polyantha-rosorna den mörkrosa Pink the Fairy och den blekrosa varianten The Fairy är välbekanta för de flesta. Finns i otaliga offentliga planteringar. Är lättskötta och långblommande och bra som marktäckare och att stå vid fötterna på mer högresta buskrosor. Dessutom ofta så billiga i inköp att de t o m kan fungera som engångsblommor för krukor eller en sommarrabatt. Jag har 2 gånger köpt paket om 4 st för en hundralapp och petat ner dem på slänter och där jag velat fylla ett hål. Klipp bort de vissnande klasarna så blommar de tills frosten kommer. Härdiga upp till zon 4-5, vanligtvis friska men saknar helt doft. Det finns också en klättrande variant 'Climbing Fairy* som jag själv inte testat, men som har samma egenskaper. Tålig, senblommande men doftlös.

Här nedan har den blekrosa The Fairy fått samsas med vild oregano för att klä in en slänt.

Blommar vid entrestigen som går fram till huset sedan bakomvarande Maiden's Blush och Officinalis gått i vila efter juliblomningen. The Fairy kommer precis som den ettåriga ljusblå Ageratum att blomma till frosten kommer.

Relaterade länkar

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-08-09