Annons:
Etikettrosor-allmänt
Läst 12705 ggr
Christina
2006-10-21 00:47

Barrotade rosor

Barrotade plantor levereras nu under oktober och fram till början av november. Det finns många plantskolor som levererar per post.

 Vi som beställt Rosor och gått och väntat börjar få våra leveranser nu. Rosorna skördas först när de avmognat, dvs gått i vila för hösten.

Krukodlade Rosor kan planteras hela sommaren men barrotade ska planteras tidig vår eller sen höst.

Jag föredrar att köpa mina Rosor som barrotade plantor på nätet och få dem levererade med posten. Praktiskt eftersom jag bor på en ö utan landförbindelse. Jag slipper då hantera krukor på båten och fastna med kläderna i taggarna - egna och andras. Dessutom är urvalet så oändligt mycket större om man beställer Rosor än om man går till en ordinär plantskola. Det finns förslag på bra leverantörer under Länkar - se högst upp på sidan.

I morse låg plötsligt ett paket på ängen. Brevbäraren hade varit här utan att jag ens märkt det. Praktiskt ibland med glesbygdsservice. Det här paketet väger ca 5 kg och innehåller 30 Rosor. Det är alltså inte särskilt tungt eller ohanterligt.

Förpackningen består av grovt papper och en plastsäck som skyddar rötterna utmärkt bra under transporten.

Stora, kraftiga rötter och varje planta har en namnlapp.

Packa upp så snart du bara hinner och låt rosorna stå i vatten minst ett par timmar för att suga åt sig fukt. Om du inte hinner plantera alla rosorna omgående kan de stå kvar i vattnet ett dygn. Blir de kvar i hinkarna tre, fyra dagar ska du blanda vattnet med lera, så att rötterna står i en tjock lervälling.

Två av de Rosor jag planterade förra hösten tog sig inte. Plantskolan levererade nya nu utan ersättning och utan att ifrågasätta hur jag planterat eller skött dem. Så ska en bra handelsträdgård göra.

Mer om plantering kan du läsa i en tidigare artikel - Plantera rosor.

Läs mer här:

Plantera rosor

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-10-20
Annons:
Christina
2006-12-11 21:10
#1

Det går fortfarande an att plantera barrotade Rosor. Får lust att köpa bara för att kunna komma ihåg att "den här planterade jag  till jul ".

Upp till toppen
Annons: