Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Cineraria också en januariblomma

2007-01-25 00:21 #0 av: Christina

Också en lättsködd slit-och-släng växt. Starka färger och kanske vad vi behöver för att pryda matborden och soffborden med nu när allt julpynt är undanplockat? Håller längre än buketten med snittblommor.

Förutom våreld/höstglöd som presenterades här har ytterligare en krukväxt utnämnts till januari månads blomma av branschorganisationen Blomsterfrämjandet.

Placering: Cineraria placeras om möjligt 15-16 C annars rumstemperatur och inte över element.

Skötsel: Håll jorden lätt och jämnt fuktig, näring ej nödvändig. Övrigt: Om cinerarian slokar av för mycket vatten, ta av krukan och ställ jordklumpen på en trave dagstidningar, för att torka upp. Slokar den av torka, ställer du den i skugga och vattnar upp den lite i taget. Vid ojämn vattning kan cineraria bli angripen av bladlöss. Blommar intensivt under 6 veckors tid eller längre, sedan kastas den.

Övrigt: Ursprung Kanarieöarna.

Text: Blomsterfrämjandet

Foton: Blomsterfrämjandet
Kientzler GmbH

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2007-01-24
Anmäl
2007-01-26 17:27 #1 av: Diana61

Underbara blommor dessa! Synd att de ej är perenner.

Anmäl
2007-01-26 17:47 #2 av: Christina

Men trevlig ersättning för en blombukett. Och det är något lättsinnigt skönt över att veta att det är tillåtet att slänga den när den gjort sitt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.