Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lök- och knölväxter.

Hyacinter i rabatt

2007-03-25 00:47 #0 av: Christina

Under Englandsresan besökte vi en visningsträdgård i Cornwall som bjöd på Bulb Mania - lökfrossa! Framför allt blev jag helt betagen av alla hyacinter!

Delft Blue gav mig det största habegäret. Det är den djupblå hyacinten, som jag aldrig får så här stor och kraftig hos mig.

Det fanns även mörkt röda som nästan stötte i svart.

Ni får själva tänka er hur det doftade från den här rabatten!

Brukar du ha hyacinter i din trädgård? Jag tar vara på mina julhyacinter och planterar ut dem. Resultatet har varit blandat. De som blommar får ofta magra och tunna blommor, men jag tycker att löken i alla fall hellre får komposteras i rabatten än att slängas.

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2007-03-24
Anmäl
2007-03-25 16:34 #1 av: Diana61

Jag har hyacinter i trädgårdens rabatter och den där djupt röda (Woodstock) satte jag för två år sedan men när den kom upp förra våren så var alla rosa!!!!???! Besviken som bara den.Ledsen

Anmäl
2007-03-26 18:18 #2 av: elenor

Satte för första gången i mitt liv hyacinter som kom upp förra våren. Det var 'City of Harlem'.

Tyckte att de blev så fina, så jag har planterat en påse till av samma sort intill. Det ska bli roligt att se hur de blir i år!

Gillar den vaniljgula färgen!

Anmäl
2007-03-26 18:23 #3 av: elenor

Christina, vilka läckra hyacintrabatter!

Dem hade jag velat se! 

Det kommer nog att bli fler hyacinter här i trädgården efterhand! de där mörka och ljusa blå var verkligen fina ihop!

Anmäl
2007-03-28 01:37 #4 av: Christina

Ja de var så otroligt vackert. Och doften, doften.....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.