Annons:
Etikettträdgårdsevenemang
Läst 11237 ggr
Christina
12/31/06, 4:06 PM

Linné2007

För oss trädgårdsintresserade blir 2007 kanske det praktfullaste år vi får uppleva! Blomsterkungen Linnés 300-årsjubileum firas i ett fyrverkeri av utställningar, föreläsningar, vandringar, öppna trädgårdar, plantbytardagar mm runt om i landet.

Idé och montage: Full Tank - Pressbild publ med tillstånd av Linné2007

För 300 år sedan föddes Carl Linnæus i småländska Råshult och under 2007 firas jubiléet med ett fyrverkeri av aktiviteter.  Det blir föreläsningar, utställningar, Linnévandringar i naturen och guidade trädgårdsturer.  För att inte tala om alla lokala trädgårdsföreningar och plantskolor som kommer att anstränga sig alldeles extra.

Hela TrädgårdsSverige hakar på. Det här blir vårt år!

Håll ögonen öppna efter den här loggan och bevaka Linné-sajten för att se vad som händer där du bor! Har du egna aktiviteter se till att de kommer med på listan!

Relaterade länkar

  • Linné 2007Länken öppnas i nytt fönster
  • Av: Christina * [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Christina'))
    • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Christina', 'Contact.aspx'))

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2006-12-31
Annons:
zzaga
12/31/06, 5:40 PM
#1

Jätteroligt. Jag vet att Ola Salo , The arks sångare ska komponera en symfoni till Line´s ära. Som gammal Växjö bo känns det extra trevligt:)

Christina
12/31/06, 5:53 PM
#2

Googlade lite sedan jag läst vad du berättar. Uruppförandet sker tydligen redan nu i januari. Läs DN

Diana61
1/1/07, 7:09 PM
#3

Vad trevligt!

Min man har planer på att föröka ta oss till Chelsea Flowwer Show i Maj, för vi har nu vänner att bo hos ifall vi vill komma över för detta då de med vill se Chelsea. Så vi får se vad som händer.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Christina
1/1/07, 8:39 PM
#4

Jag vill också dit igen - så vi kanske ses där. Det bland det roligaste jag gjort att vara där nu senast i maj 2006. Räknar med att sajtvärden för Trädgård.iFokus bjuder mig  på resan :)

Diana61
1/5/07, 11:22 AM
#5

Hoppas verkligen att jag kommer dit i år man jag förväntar mig ej det. Finns mycket annat som kostar pengar och är viktigare att betala när man inget jobb har. Så vi får se. Ser fram mot ett bra trädgårds-år i alla fall.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

altavista
1/5/07, 11:51 AM
#6

Mr Flower Power - har jag läst nånstans, jag tyckte det var bra.

värre är det att enligt en Temoundersökning:

"Nedslående var i så fall den Temoundersökning som presenterades vid presskonferensen. Den visade att tre av tio svenskar var helt okunniga om Linné. Det ska se annorlunda ut efter jubileet, är förhoppningen."
läst i DN

verkligen ett bottenbetyg för den svenska skolan! Fybubblan!

Annons:
Christina
1/5/07, 6:17 PM
#7

Nu fick jag lite sent omsider tillstånd att publicera pressbilderna från Linné2007 här på sajten. Så nu ligger bilden Mr Flower Power i artikeln.

Och jag hoppas också att Linné blir mer känd. En av de viktigaste målgrupperna är skolbarn. Många aktiviteter har också en klar inriktning på ökad miljömedvetenhet, vilket säkert bidrar till genomslagskraften.

Vi har all anledning att vara stolta över Linné. Finns inte ett museum med naturvetenskaplig/botanisk inriktning i utlandet som inte har en Linnéhörna.

Christina
4/18/07, 9:59 PM
#8

Glöm inte att hålla koll på vad som händer i din trakt inom ramen för Linné 2007.

amrie
4/19/07, 12:20 AM
#9

tja, jag får väl göra lite reklam för WIJ TRÄDGÅRDAR, där vi trädgårdsstudenter ska ha egna lotter i sommar (5,5x5m), som ska vara på temat Linné.

http://www.wij.se/

Christina
5/14/07, 6:18 PM
#10

Den 22 maj börjar Chelsea Flower Show och här finns litet information redan om den svenska Linnéträdgården, skapad av Ulf Nordfjell.

Tallar och björkar kommer att användas för att bygga upp en illusion av svensk skog, där en klar källa porlar omgiven av ormbunkar. Och bland  plantorna finns krollilja, stormhatt, förgätmigej, kungsängslilja, hasselört och självklart den blyga lilla linnean, som Linné gav sitt eget namn. Dessutom vita pioner och vita fingerborgsblommor. Svalt och skönt. En granhäck ska inrama det hela.

Nån som kommer att åka dit i år? Hade räknat med att sajtvärden skulle bjuda mig, men det blir nog inte av. Hon säger att jag bör stanna hemma och odla min egen trädgård :(

Upp till toppen
Annons: