Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsdesign, -trender och -prylar

Utegrillar

2007-04-18 00:39 #0 av: Christina

Ingen trädgård är väl komplett utan en utegrill i sommar? Vad är bästa köpet? Eller är du händig och bygger den själv i tegel eller betong?

Vi grillar ganska flitigt under sommaren, men hittills har vi alltid köpt billiga klotgrillar. Slarviga som vi är har vi lämnat dem ute i ur och skur och de har rostat sönder efter två-tre säsonger.

Någon har fått göra tjänst som blomkruka, när den inte dög som grill längre Skrattande

 

 

 

 

 

Börjar fundera på om vi ska ordna något mer permanent i betong eller tegel - se tipsen under länkarna till vänster.

Vad har du valt för grill? Gasol eller träkol? En kvalitetsgrill eller - som jag - en billighetsvariant? Eller har du fixat till en alldeles egen variant? Berätta och lägg gärna in en bild.

 

Mura en utegrill

 

Gjut utegrill i betong

 

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2007-04-17
Anmäl
2007-04-18 00:55 #1 av: evast

Vi har en egen variant på stugan

Anmäl
2007-04-18 00:58 #2 av: evast

En gammal tvättgryta i gjutjärn funkar superbra och har gjort så i många år enkelt och bra

Anmäl
2007-04-18 00:59 #3 av: evast

Visst är det härligt med GRILLSÄSONG

Anmäl
2007-04-18 01:00 #4 av: Christina

Så snyggt och läckert. Den vill jag försöka göra efter. Och vad är det för fin relief du har bakom?

Härlig grillplats också.

Anmäl
2007-04-18 01:33 #5 av: evast

Det är  en relief i gjutjärn som egentligen är ämnad för en bastu men som fick flytta ut till grillen istället

Anmäl
2007-04-18 17:14 #6 av: AbigailGabble

Fin grill men ännu finare utsikt! DEN vill jag ha! Skrattande

Anmäl
2007-04-19 01:17 #7 av: evast

Du den är inte helt fel. Sitta i solnedgången och grilla det är SEMESTER det

Anmäl
2007-04-19 20:32 #8 av: Christina

Din vackra grillplats tog andan ur oss. Fler bilder önskas. Även på enkla klotgrillar som min eller om någon har en hightech el- eller gasol.

Anmäl
2007-04-19 21:25 #9 av: Margareta

Vi har en Landmann gasol med tre avlånga lågor. Den har både stekbord och grillgaller och det har gjort att vi flyttar ut nästan all matlagning på sommaren. Kortet är taget utanför en sommarstuga vi inte har kvar och det är sonen som grillar.

Sen vi köpte gasolgrillen grillar vi jämt eftersom det är så enkelt. Jag drömmer ändå om en fast grillplats med möjlighet öppen eld/kol bara för mysfaktorn. Det kan gå nu när vi plötsligt äger ett berg...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-04-19 21:35 #10 av: Christina

Så då förstår jag att du trivs med gasolgrillen. Den tog ni väl med när ni flyttade till nya huset? Funderar också på att skaffa en sådan plus att mura upp en mysgrill för träkolsgrillat. Vi grillar också gärna, men det blir nästan bara en fest/gästgrej att tända på grillkolen, nu när vi bara är två personer kvar hemme.

Anmäl
2007-04-29 13:10 #11 av: Margareta

#10

Det som är roligt med gasolgrill är att det är lika enkelt som spisen inne, fast högre mysfaktor att laga mat ute. Därför grillar vi ofta även till vardags på somrarna.

Mysfaktorn/grillkänslan kring en träkols/vedgrill är inte densamma, därför vill jag ha en utegrill för festbruk.

Jag vill även ha en eldstad för ved bara för eldandet, att samlas kring även om man inte grillar, har inte bestämt hur den skall vara beskaffad ännu.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-04-29 13:35 #12 av: Tias

Efter att ihärdigt ha nött ut ett antal kolgrillar, har vi övergått till gasgrill - och skulle aldrig byta tillbaka!

Det är så enkelt och går så fort att få den varm, och att hålla och reglera värmen vid mera avancerad matlagning än att bara grilla korv...

Att den dessutom har sidobrännare var man kan koka potatis samtidigt är ju inget minus.

Sommartid tillreds och avnjuts många måltider ute på vår terrass! 

Anmäl
2007-04-30 02:20 #13 av: Christina

Intressant att ni är nöjda med era gasolgrillar. Det är vad jag alltså funderar på. Har tröttnat på den ofta hårdbrända litet primitiva maten som vi fixar på träkolsgrillen. Och just det där att vi drar oss för att grilla, när vi bara är två, eftersom det inte verkar vara värt besväret.

Anmäl
2007-04-30 10:59 #14 av: SannaHolmgren

Vi förbrukade en grill om året i början, de rostade ju sönder så fort tom då vi försökte ta in den under tak när vi inte använde grillen. Sen la vi ut pengar på en rostfri istället, den är nu inne på tredje säsongen, och har överlevt en vinter utomhus då den helt enkelt blev bortglömd.

Anmäl
2008-08-04 16:33 #15 av: [clintan82]

Har du inte möjlighet att sköta graven? på www.gravplantering.se kan du beställa planteringsabonnemang, tvätt av gravsten, riktning av gravsten & ljuständning på Stockholms kyrkogårdar & begravningsplatser

Anmäl
2008-08-04 17:36 #16 av: Åsa S

Farsan lyckades med att få gasolgrillen att explodera i början av juli så det blev inte så mycket grillat iår (för det är mest hemma hos mina föräldrar jag äter grillat). Han håller på och kollar efter en ny nu när butikerna rear ut gasolgrillar.

 

(Själv har jag bara en liten elektrisk grill för inomhusbruk som jag inte använder så mycket för den är krånglig att göra ren)

Anmäl
2008-08-04 18:00 #17 av: dolfen

Har en vanlig "billig" (öppen) kol-grill som funkade bra.

Jag la metallfolie i botten för att skydda, så den skulle hålla längre. När kolet hade kallnat vek jag bara ihop folien som ett knyte och la i sopetunnan. Då slapp jag att jobba för att hålla den ren.

Cool

 

Anmäl
2008-08-05 15:21 #18 av: AnnaKarin

Vi köpte en grill på Coop för några år sen som vi trivs bra med. Den är av lecablock som man byggde upp själv med nån form av fogmassa mellan blocken. I botten på själva grillen har vi en gammal långpanna, lätt och smidigt att tömma bort gammal aska.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.