Annons:
Etikettträdgårdsevenemang
Läst 11693 ggr
Christina
4/1/07, 8:32 PM

Trädsgårdsmässan och prylar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Trädgårdsmässan är en prylmässa i lika hög grad som en plantmässa. Själv tittade jag faktiskt mer på produkter än plantor. Men trots att jag är lite av en shopaholic, var det få saker som ropade 'köp mig'!.

 

 En gigantisk prylutställning men jag köpte ändå inte så mycket som jag brukar. Det jag mest ville ha var antingen för dyrt eller för tungt att bära. Jag började med att köpa en liten drake i Cotswoldsten (blanding av grus och betong) som vägde 11 kg och sedan blev min snälla bärhjälp lite skeptisk mot vidare inköp.

Draken - som jag ännu inte hittat rätta platsen för. Tanken är att han ska titta upp ur en rabatt och med sitt fula tryne kontrastera mot ljuva blomster.

Och min bärhjälp som faktiskt också hittade lite prylar

Förra året köpte han en sådan här grävmaskin, så jag tyckte han hade ett stort försprång. Det hade jag nu tänkt hämta in.

Näpna små fågelbord och fågelholkar funderade jag ett tag på men vi har redan fyra holkar i trädgården. Och jag menar - nur många kan man ha…? Men visst är den söt?

De här saxarna är bra. Har själv en som jag köpte i Vietnam för många år sedan och den är fortfarande lika vass och bra. Så den här hade jag redan….

En utställning av plastvattenkannor blev nostalgisk återblick för mig. Tror jag kände igenom dem alla från åren som gått. Men det här var en samling som ställdes ut och inga köpobjekt.

Rosenbågen 'Romance' (fotor är leverantören Garden Aquaticas) försökte jag falla för men insåg att den inte går i stil med mitt enkla fritidshus. Och så fanns det växthus som var mer lusthus än växthus. Alltså helt bedåriska och något dessutom i trä. Vackert - men inget för den spm inte vill skrapa och måla om med jämna mellanrum.

Växter då? Jo jag köpte fyra dagliljor, varav en svenskodlad för 120 kr (! den måste ju bara bli fin för det priset) och sex knölar till Rosenincarvillea - som holländske försäljaren ville kalla 'Blommande ormbunke'. Samt några små Commelinaknölar 'Himmelsblomma' och sedan fick det vara nog.

Det bästa med mässan? Idéträdgårdarna och balkongträdgårdarna. Framför allt de designade balkongerna ger mycken inspiration om hur man får det trivsamt och grönt på liten yta.

Av: Christina

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Christina'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Christina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-04-01
Annons:
Åsa S
4/1/07, 8:41 PM
#1

Jag shoppade en hel del men det största var Willabs tomathinkar sedan var det mest små grejer, jag slapp dock släpa runt på grejerna jag lämnade in dem i pryl och plantgarderoben hos eleverna från Säbyholms naturbruksgymnasium, de låg lite avsides iår och fanns bara på ett ställe tidigare har det funnits 2 plantgarderober.

Christina
4/1/07, 8:56 PM
#2

Ja det var klokt av dig. Nu hade jag iofs ett presskort, så jag kunde dragit med undan till presscentret och vilat mig och ställt undan grejer. Men man fick inte ta med sig obehöriga - alltså maken - så då fick han bära istället.

Willabs tomathinkar missade jag. Bra köp?

Åsa S
4/1/07, 9:45 PM
#3

Jodå jag tycker Willabs tomathinkar är ett bra inköp, inte så mycket billigare än i katalogen men man slipper ju frakten. Jag hade redan några men ville ha fler, jag har sorten 20 liters med vattenreservoar och det har varit så praktiskt de här senaste somrarna när det varit varmt och torrt.

Humlan
4/1/07, 10:00 PM
#4

Gud, vilken fräsig drake!! Jag vet precis var en sån hade passat hos mig, nere i "vilda hörnan" hade den varit perfekt!

Ahnna
4/2/07, 12:58 PM
#5

Garden Aquaticas rosenbåge har jag suktat efter länge! Hos mig skulle den passa perfekt, även om jag förstår att den inte faller alla i smaken. En vän lovade att göra en liknande till mig under vintern, men den har jag inte sett röken av än… Oskyldig

Jag är väldigt avundsjuk på alla som fick åka till mässan, jag var för upptagen och bor numera lite för långt norrut. Okej, det tar "bara" två timmar dit, men det blir ju 4 timmar totalt, samt att man ska hinna vara där en stund. Så det får bli ett annat år…

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Christina
4/2/07, 1:55 PM
#6

#3 Trevligt tips. Ska testa ett par stycken jag också. Låter som ett bra investering.

Annons:
Diana61
4/2/07, 2:16 PM
#7

Trevliga bilder! Balkongerna som dom isade så bar nummer 3 den bästa i mitt tycke och det är den du har fotografert (den i grönt och hade planteringsbord längst bort.). Även jag håller med dig om att det fanns inte mycket som skrek efter en att bli köpt, men lika bra var nog det med tanke att jag hade 600:- att spendera, så det blev att välja noga. Växthusen var nog de som höll mig kvar längst och jag föll för en som kostade dryga 7.000:-, men det får vänta till nästa hus.

Trevligt var det trots allt folk och jag kommer att gör om det nästa år.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Upp till toppen
Annons: