Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsevenemang

Trädsgårdsmässan och prylar

2007-04-01 20:32 #0 av: Christina

Trädgårdsmässan är en prylmässa i lika hög grad som en plantmässa. Själv tittade jag faktiskt mer på produkter än plantor. Men trots att jag är lite av en shopaholic, var det få saker som ropade 'köp mig'!.

 

 En gigantisk prylutställning men jag köpte ändå inte så mycket som jag brukar. Det jag mest ville ha var antingen för dyrt eller för tungt att bära. Jag började med att köpa en liten drake i Cotswoldsten (blanding av grus och betong) som vägde 11 kg och sedan blev min snälla bärhjälp lite skeptisk mot vidare inköp.

 

 

Draken - som jag ännu inte hittat rätta platsen för. Tanken är att han ska titta upp ur en rabatt och med sitt fula tryne kontrastera mot ljuva blomster.

 

 

Och min bärhjälp som faktiskt också hittade lite prylar

Förra året köpte han en sådan här grävmaskin, så jag tyckte han hade ett stort försprång. Det hade jag nu tänkt hämta in.

 

 

 

Näpna små fågelbord och fågelholkar funderade jag ett tag på men vi har redan fyra holkar i trädgården. Och jag menar - nur många kan man ha...? Men visst är den söt?

 

 

 

De här saxarna är bra. Har själv en som jag köpte i Vietnam för många år sedan och den är fortfarande lika vass och bra. Så den här hade jag redan....

 

 

 

En utställning av plastvattenkannor blev nostalgisk återblick för mig. Tror jag kände igenom dem alla från åren som gått. Men det här var en samling som ställdes ut och inga köpobjekt.

Rosenbågen 'Romance' (fotor är leverantören Garden Aquaticas) försökte jag falla för men insåg att den inte går i stil med mitt enkla fritidshus. Och så fanns det växthus som var mer lusthus än växthus. Alltså helt bedåriska och något dessutom i trä. Vackert - men inget för den spm inte vill skrapa och måla om med jämna mellanrum.

Växter då? Jo jag köpte fyra dagliljor, varav en svenskodlad för 120 kr (! den måste ju bara bli fin för det priset) och sex knölar till Rosenincarvillea - som holländske försäljaren ville kalla 'Blommande ormbunke'. Samt några små Commelinaknölar 'Himmelsblomma' och sedan fick det vara nog.

 

Det bästa med mässan? Idéträdgårdarna och balkongträdgårdarna. Framför allt de designade balkongerna ger mycken inspiration om hur man får det trivsamt och grönt på liten yta.

 

 

 

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2007-04-01
Anmäl
2007-04-01 20:41 #1 av: Åsa S

Jag shoppade en hel del men det största var Willabs tomathinkar sedan var det mest små grejer, jag slapp dock släpa runt på grejerna jag lämnade in dem i pryl och plantgarderoben hos eleverna från Säbyholms naturbruksgymnasium, de låg lite avsides iår och fanns bara på ett ställe tidigare har det funnits 2 plantgarderober.

Anmäl
2007-04-01 20:56 #2 av: Christina

Ja det var klokt av dig. Nu hade jag iofs ett presskort, så jag kunde dragit med undan till presscentret och vilat mig och ställt undan grejer. Men man fick inte ta med sig obehöriga - alltså maken - så då fick han bära istället.

Willabs tomathinkar missade jag. Bra köp?

Anmäl
2007-04-01 21:45 #3 av: Åsa S

Jodå jag tycker Willabs tomathinkar är ett bra inköp, inte så mycket billigare än i katalogen men man slipper ju frakten. Jag hade redan några men ville ha fler, jag har sorten 20 liters med vattenreservoar och det har varit så praktiskt de här senaste somrarna när det varit varmt och torrt.

Anmäl
2007-04-01 22:00 #4 av: Humlan

Gud, vilken fräsig drake!! Jag vet precis var en sån hade passat hos mig, nere i "vilda hörnan" hade den varit perfekt!

Anmäl
2007-04-02 12:58 #5 av: Ahnna

Garden Aquaticas rosenbåge har jag suktat efter länge! Hos mig skulle den passa perfekt, även om jag förstår att den inte faller alla i smaken. En vän lovade att göra en liknande till mig under vintern, men den har jag inte sett röken av än... Oskyldig

Jag är väldigt avundsjuk på alla som fick åka till mässan, jag var för upptagen och bor numera lite för långt norrut. Okej, det tar "bara" två timmar dit, men det blir ju 4 timmar totalt, samt att man ska hinna vara där en stund. Så det får bli ett annat år...

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2007-04-02 13:55 #6 av: Christina

#3 Trevligt tips. Ska testa ett par stycken jag också. Låter som ett bra investering.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.