Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsevenemang

Balkongliv

2007-04-02 21:15 #0 av: Christina

Trädgårdsmässan hade även i en år en tävling om den bästa balkongen. En rad designers hade inbjudits att inreda var sin balkong och besökarna fick rösta fram den bästa.

Nu trillar det in ett pressmeddelande i min mailbox om att tävlingen är avgjord:

 

Foto: Kerstin Engstrand

Balkongutställning
Överlägsen vinnare i den populära balkongtävlingen blev "Hälsobalkongen" utförd av Haga hälsoträdgård/Rehab Station, Stockholm. Totalt röstade 10% av mässans besökare och "Hälsobalkongen" fick nästan 50% av rösterna. Sedan var det mycket jämnt.

 

Andraplatsen gick till "Min sjunde himmel", skapad av Den Sköna Lustgården/Tatiana Brink. Foto: Jens Reiterer 

 

Tredje pris fick Rosendals Trädgård, Stockholm med sin balkong "Crépuscule". (OBS detalj)  Foto: Kerstin Engstrand


Årets balkonger var s.k. kungsbalkonger, avlånga smala balkonger alla med ett djup av 1,3 meter. Längderna varierade mellan 4 och 7 meter. Mängder av smarta lösningar hittade besökarna på dessa "omöjliga" balkonger som kreatörerna verkligen visade att de var möjliga att genomföra.

Läs mer om mässan 2007 på www.tradgardsmassan.se. Text och bilder från mässans presstjänst.

 

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2007-04-02
Anmäl
2007-04-02 21:18 #1 av: Christina

Får du någon inspiration för din egen balkong? Balkongerna är viktiga för oss och utnyttjas kanske inte alltid på bästa sätt. Tycker mig ha sett ett växande urval av utrmöbler i handeln just för de riktigt små balkongerna, som är så vanliga i äldre hus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.