2007-05-05 19:39 #0 av: Diana61

Jag har länge velat återfå mitt grönsaksland sedan min tid som kollonilotts ägare och trodde att vi ej hade plats på tomten. Men så kom min man med ett förslag som jag bara ej kunde avslå och nu har vi skapat ett grönsaksland.

Ända sedan jag skaffade min kollonilott och sedan sade upp den då jag flyttade för långt ifrån den, så har jag drömt om att få en ny eller flytta till hus där det fanns en stor tomt så att ett grönsaksland kunde anläggas. Åren gick och tillslut flyttade vi till vårt första hus och jag såg ganska fort att tomten var för liten för att kunna anlägga ett grönsaksland. Så den drömmen lades åter igen på is tills min man kom med ett fantastiskt förslag i vintras om att anlägga ett grönsaksland. Jag frågade vart han hade tänkt sig det och till min stora förvåning så pekade han ut området och jag sken upp som en sol. Trodde inte att han ville ha ett trädgårdsland utanför vardagsrummet, men platsen är perfekt då den har sol hela dagen. Så nu började planeringarna och väntan tills vi kunde sätta igång och nu har vi satt igång.

Vi började med att mäta ut ytan som vi skulle använda och efter det satte vi igång med att lyfta gräsmattan. Varför i hela friden kan vi inte i Sverige få köpa/hyra "Turf Stripper".´?? Jobbet skulla ha gått på ett naffs istället för en hel dag!!

Efter att allt gräs var borta så var det dags för djupgrävningen och rensning av ogräs. Detta var ett tungt jobb men nödvändigt. Vi var mycket nöjda efter detta jobb och visste att nu började det roliga.

Först började jag med att markera upp vart bäddarna skulle vara och de olika gångarna med plastband, när jag var nöjd så började jag skapa gångarna genom att skrapa ur dom lite med spade och sedan jämna till med krattan och till sist trampa in dom innan all markering togs bort.

Sex bäddar fick jag ihop.

Grannen frågade om jag ville ha krusbärsbuskar av honom och det tackade jag inte net åt, så jag tog två stycken som skulle få vara med i grönsakslandet och då stå vid muren, för jag skall även ha vinbär där, en svart och en röd buske. Vi satte igång med att sätta potatis, lök och sådde det som skulle ned och fick plats, däreter var det vara att börja vänta på att grödorna börjar gro och växa sig stora och starka.

 Efter en tid så såg det ut så här! Potatis, lök, bönor, ärtor, gurka, kålrot samt bärbuskarna i full fart. Härligt!

Relaterade länkar

Av: Diana61

Datum för publicering

  • 2008-05-17