Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete allmänt

Höstfärger

2007-09-30 01:28 #0 av: Christina

Höstdimman låg tung hos mig i morse. Men visst finns det färger i naturen fortfarande.

Kärleksört och oktoberaster blommar för fullt. Några rosor finns också kvar på Mozart vid gäststugetrappen. Men nu känner jag höststämningen.

Ageratum kantar stora rosenrabatten där en hel del rosor kommer att blomma tills frosten sätter stopp. Det är mina kanadensiska rugosor Martin Frobisher och Therese Bugnet som ger knoppar in i det sista. Mina Austinrosor kämpar också på och några röda rudbeckior kommer säkert att stå ett par veckor till.

 

Vid husknuten står krukan med änglatrumpet och väntar på att få komma inomhus. Clematis blommar fortfarande. Den blå jackmannin mot husväggen och den rosa Warsawska Nike runt dörren har en hel blommor kvar. Amplarna är tömda och det doftar våt jord och lite förruttnelse ute.

På terrassen står pelargonkrukor som just ansats för att kunna få plats inomhus. Flitiga Lisorna har redan fått komma in. Rosen Madame Boll har fortfarande en del att ge.

De ettåriga rosenskärorna ger mig lön för mödan att dra upp dem som fröplantor i våras. Jag kan plocka buketter av dem ett bra tag till. Mellan dem finns relativt nysatta rosor som kommer att få skydd av rosenskärorna under vintern. Tar inte bort de vissna stjälkarna av rosenskäran förrän de nya rosplantorna vant sig vid kommande vårens sol.

Och den stora rosenflockeln blommar också ett tag till. Den som jag trodde mig ha rensat bort av misstag i juni. Inte förrän i mitten av juli satte den igång att växa.

Och i växthuset börjar vindruvorna smaka sött och gott och vi tar ett par klasar till dessert varje dag nu.

Hösten är härlig!

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2007-09-29
Anmäl
2007-09-30 19:05 #1 av: anki1

Helt underbart. Jag lyckas inte sätta in några bilder för när jag försöker bifoga fil och bläddra osv så slänger datorn ut mej.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.