Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsevenemang

Linnéseminarium på Riddarhuset i Stockholm

2007-09-27 22:30 #0 av: Christina

Linnéåret lider mot sitt slut. Har du deltagit i några spännande aktiviteter? Fortfarande bjuds det en hel del. Ett seminarium på Riddarhuset i Stockholm med Ulf Nordfjell och Lotte Möller vill inte jag missa.

 Pressmeddelande:

A tribute to Linnaeus - trädgårdsarkitekturen som tidsavtryck


Sverige medverkade vid årets Chelsea Flower Show med en modern Linnéträdgård, "A Tribute to Linneaus", som väckte stort intresse och entusiasm internationellt.
 
Som ett led i diskussionen om den framtida trädgårdsarkitekturens inriktning arrangerar nu Linné 2007 ett seminarium med stöd av Axel och Margaret Ax:son Johnsons Stiftelse.
 
Program:

  • Anföranden av John Brookes, författare och garden designer, Ulf Nordfjell, landskapsarkitekt, Thorbjörn Andersson, professor och landskapsarkitekt m fl. Samtalsledare är Lotte Möller, författare och journalist.
  • Välkomsthälsning från Linnédelegationen
  • Visning av Tessinska palatsets barockträdgård ledd av Eva Grönwall, St Fastighetsverk
  • Filmen "A tribute to Linnaeus´ av Hannu Sarenström- om Linnéträdgårdens skapande från timmerhuggning till guldmedalj premiärvisas
  • Seminariet är kostnadsfritt och vänder sig till yrkesverksamma inom trädgård, arkitektur och design samt en trädgårdskunnig allmänhet.

Tid och plats: Riddarhuset, Riddarsalen den 31 oktober kl 10-16.30
 
Förfrågningar och anmälningar till: Gunnel Åhlberg, gunnel.ahlberg@kva.se
Sista anmälningsdag: 20/10

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-09-27
Anmäl
2007-09-29 21:59 #1 av: anki1

Det skulle vara jätte intressant,om jag kunde. är det på dagen kan jag nog. Min syster fylle år den dagen.

Anmäl
2007-09-30 00:09 #2 av: Christina

Ja det är på dagtid - 10-16.30. Anmälan krävs.

Anmäl
2007-09-30 19:02 #3 av: anki1

ok

Anmäl
2007-10-07 00:56 #4 av: Christina

Jag har anmält mig och fått bekräftelse. Återkommer efteråt och berättar.

Anmäl
2007-11-01 18:22 #5 av: Christina

Nu har jag varit där. Förutom glädjen i att lyssna på tal om trädgård, se bilder om trädgård, möta Lotte Möller och Ulf Nordfjell var det kul att få äta lunch i Riddarhuset och vistas i de anrika lokalerna med alla vapensköldar och minnesmärken. Avslutades med mingel på Tessinska palatset, där landshövdingen snällt ställde upp med vin och visning.

Fick ingen namnlista på deltagare - någon annan här på iFokus som var där? John Brookes hade fått förhinder och ersattes av Andrew Wilson som är en av de fem domarna vid Chelsea Show.

 

Anmäl
2007-11-01 18:28 #6 av: Christina

Man talade mycket om kompetens som riskerar att gå förlorad och om vikten att ge högre prestige åt yrket trädgårdsmästare. Vikande löner och kurser som läggs ned p g a brist på deltagare gäller i England. Även här väl i viss mån?

Landskapsarkitekterna talade sig varma för den 'naturliga' trädgården. Där blad, lövverk och gräs får en mer framträdande plats än färgrika rabatter. Lite småroligt tyckte jag det var att notera att föredragen illustrerades med bilder som visade blandning av buskage - blommor - gräs som skulle ge en illusion av vild natur. Som det ser ut hos mig, fast helt oavsiktligt, tänkte jag.

Anmäl