Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Annat som lever och annat i livet

Nya iFokus

2008-08-07 01:55 #0 av: Christina

Ni har väl märkt att det kommit en hel del tekniska nyheter på Trädgård.iFokus? Här kommer information om nyheterna från gänget bakom hela iFokus. Härligt!

Information om tillgänglighet på iFokus

Vi har försökt att göra iFokus så tillgängligt för alla som vi bara kunnat. Vi vill att alla, oavsett om man har ett funktionshinder eller ej, ska kunna ta del av allt fantastiskt innehåll som våra medlemmar har skapat på iFokus.

Textstorlek

Hela iFokus använder sig av relativa teckenstorlekar. Det innebär att du själv kan öka eller minst storleken på texten. I de flesta webbläsare gör du detta via menyn Visa, Teckenstorlek.

I moderna webbläsare som Firefox 3.0, Internet Explorer 7.0 och Internet Explorer 8.0 kan du dessutom zooma hela sidan, genom att trycka Ctrl+Plus och Ctrl+Minus. Det går även bra att hålla ned Ctrl-tangenten och använda rullhjulet på musen.

Om du är inloggad kan du även göra fler inställningar för teckensnitt och storlek.

Skriva inlägg

Som standard använder vi en så kallad wysiwyg-redigerare för att skriva inlägg och kommentarer. Denna använder JavaScript och kan ibland fungera dåligt tillsammans med taleko hos vissa skärmläsare. Om du har problem med att skriva inlägg, prova då att stänga av den avancerade skrivrutan.

Gå till dina personliga inställningar för att ändra denna inställning. Du måste vara inloggad för att kunna göra det.

Navigera med tangentbord

Om du har svårt att använda en mus finns det gott om kortkommandon för att snabbt navigera på iFokus.

Vi har försökt välja tangenter efter hur de är placerade på tangentbordet och för att det ska vara enkelt att läsa inläggen utan mus och med endast en hand tillgänglig. (perfekt när man har en bäbis på armen t ex)

Kortkommando

Förklaring

j

Hoppar till nästa inlägg i inläggslistan

k

Hoppar till föregående inlägg i inläggslistan

u

Hoppar till första olästa kommentar i en diskussion

i

Hoppar till början av inläggslistan

o

Hoppar till början innehållet

v

Öppnar popup-ruta med dina vänner

f

Öppnar popup-ruta för dina sajter

r

Öppnar popup-ruta för dina inlägg

e

Öppnar din inkorg för privata meddelande

Mellanslag

Scrollar sidan

Home

Hoppar till början av sidan

s

Bokmärker eller tar bort bokmärkning när en diskussionstråd är aktiv

Pil höger

Visar nästa bild i fotoalbumen

Pil vänster

Visar föregående bild i fotoalbumet

Esc

Stänger popup

Anmäl
2009-01-22 15:36 #1 av: Diana61

Jag tycker att dessa nya funktioner är bra, för många jobbar med kort kommandon och jag som gammal BBS användare och ägare så var det enbart tankentbordet som gälde på den tiden. Så kortkommandona används aofta av mig, för det går fortare när man är van. Flört

Anmäl
2009-02-01 09:46 #2 av: OlleA

Detta är säkert bra, men på min nya hemdator går ifokus-forumen otroligt trögt. Ibland går det inte att klicka fram något alls. Alla andra forum jag har testat går hur smidigt som helst på denna dator, bl a odla.nu som går urtrögt på min jobbdator. När ifokus-forumen väl fungerar på hemdatorn kan jag doch öppna PM här, något som inte fungerar på min jobbdator även om det går mycket fortare att få fram trådarna där. Kan ni inte göra forum där allt fungerar på alla datorer?

Olle

Anmäl
2009-02-02 09:09 #3 av: [Asta]

Något som jag har lite svårt för är de här "betygen" - jag låter nästan bli att skriva. Jag antar att tanken är tvärtom, men jag blir anti av sånt där. Men det blir säkert bra det också.

Anmäl
2009-02-17 13:46 #4 av: Diana61

Personligt aktivitetsindex

 

Det tråkiga med detta är att man ej kan ta med sig alla inlägg man gjort tidigare innan detta system kom in. Lite trist tycker jag.

Anmäl
2009-02-18 22:19 #5 av: Christina

#4 Tror att man ska försöka låta bli att snegla på aktivitetsindex. Det blir lätt lite stressande.

Anmäl
2009-02-18 23:49 #6 av: Diana61

Du har nog rätt.

Anmäl
2009-02-20 18:21 #7 av: dolfen

Man kan fejka diamanten, så den bryr jag mig inte om.

Det viktiga är ju vad man skriver. Oskyldig

 

Anmäl
2009-04-21 23:49 #8 av: Ann1

Oj, har inte tänkt på sånt alls. Jag tycker det viktiga är att man har trevligt och kan vara sig själv, Inte värdera vare sig själv eller andra.

För mig är stämningen på sajten det viktigaste.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.